
علی رضا تهرانی فر
به گزارش ایلام امروز؛ شاخص فلاکت در ۲۰استان ایران از میانگین کشوری فراتر رفته است. محاسبات همشهری نشان میدهد، دستکم ۸استان ایران از حیث شاخص فلاکت، یعنی مجموع نرخ بیکاری و نرخ تورم، در محدوده بالای ۶۰درصد جای گرفتهاند. این استان های عموما استان های زاگرس نشین هستند همگی شاخص فلاکت بالای شصت درصد را ثبت کرده اند، استان های؛ کرمانشاه، کردستان، ایلام، لرستان، کهکیلویه و بویرحمد، چهارمحال بختیاری، هرمزگان، خوزستان و خراستان شمالی جز مفلوک ترین استانهای ایران هستند.
این استانها به غیر از استان خراسان شمالی، عموماً بر روی محور غرب و جنوب غرب کشور قرار گرفته اند، این محور که استان های زاگرس نشین می توان به آنها گفت، از لحاظ فرهنگی ریشه مشترک دارند، با قاطعیت می توان گفت ۱۰۰ درصد نفت و گاز کشور از همین استان های مفلوک و فلاکت زده زاگرس نشین تامین می گردد.
استان ایلام یکی از این ۸ استان کشو در شاخص فلاکت بالا است؛ شاخص فلاکت یک نمایه اقتصادی است که از مجموع نرخ بیکاری و نرخ تورم محاسبه میشود. به باور اقتصاددانان نرخ فزاینده تورم با نرخ بیکاری بالا باعث افزایش هزینههای اقتصادی و اجتماعی برای کشورها میشود. شاخص فلاکت یکی از معیارهای سنجش کارایی سیاستهای اقتصادی دولت در مواجهه با تورم و مقابله با فقر و شکاف طبقاتی است.
ارزش و اهمیت استان های زاگرس نشین بر کسی پوشیده نیست، همگان می دانند که این استان های سرشار از منابع هستند، اما متاسفانه همانطور که آمارها نشان میدهد سهمی از توسعه کلان کشور نداشته اند و در فلاکت و بدبختی دست و پا می زنند.
https://ilamemruz.ir/?p=16698