×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۶ فروردین , ۱۴۰۲  .::.   برابر با : Sunday, 26 March , 2023  .::.  اخبار منتشر شده : 2 خبر
خبرگزاری آسوشیتدپرس: توافق ایران و عربستان معادلات را برای اسرائیل پیچیده کرد
علی رضا تهرانی فر

ترجمه: علیرضا تهرانی فر ایلام امروز

تحلیل AP از توافق ایران و عربستان برای جهان:

کارشناسان و تحلیل گران خبرگزاری آسوشیتدپرس از توافق ایران و عربستان تحلیل های جالبی ارائه کرده اند:

توافق با میانجیگری چین و بدون تاثیر آمریکا بدست آمده است نشانگر بی اعتمادی کشورهای خاورمیانه به آمریکا پس از خروج از افغانستان و جایگزینی این کشور با چین است.

این توافق وضعیت را برای اسرائیل و دولت نتانیاهو پیچیده خواهد کرد زیر عملا یک هم پیمان و دشمن مشترک بالقوه با ایران را در منطقه از دست خواهد داد.

توافق  ایران با عربستان یعنی دو کشور بدنبال تنش زدایی در‌ منطقه و تمرکز بن سلمان بر ساخت و پیشبرد برنامه ها و اهداف بلندپروازانه در داخل است زیرا  تنش با ایران به برنامه های او آسیب وارد می کند و ایران به دنبال ترمیم وضعیت داخلی و خارجی خود است.

توافق فوق برای آمریکا از لحاظ اینکه باعث تامین امنیت انرژی جهان و ثبات در خاورمیانه می گردد مثبت اما از لحاظ اینکه نشان دهند حضور قوی چین در این منطقه است منفی است.

ایران و عربستان سعودی برای از سر گیری مجدد روابط دیپلماتیک بین دو کشور و بازگشایی سفارتخانه ها پس از ۷ سال تنش توافق کردند.

پیشرفت دیپلماتیک بزرگی که با چین انجام شد،  این توافق احتمال درگیری مسلحانه دو رقیب منطقه ای در خاورمیانه را کاهش می‌دهد.

این توافق که  در پکن در بحبوحه کنگره ملی خلق مقدمات آن منعقد شد، نشان دهنده یک پیروزی دیپلماتیک بزرگ برای چین است زیرا کشورهای عربی خلیج فارس تصور می کنند ایالات متحده به آرامی از خاورمیانه بزرگتر خارج می شود. این در حالی است که دیپلمات‌ها تلاش می‌کنند به جنگ طولانی در یمن پایان دهند، درگیری عمیق و ریشه داری بین ایران و عربستان!

توافق با میانجیگری چین و با تاکید بر نقش قدرتمند چین در خاورمیانه بدست آمده است.

شی، که دولتش در روزهای اخیر کمپینی را برای به چالش کشاندن نظم لیبرال غربی به رهبری ایالات متحده با هشدارهایی با عنوان تعارض و تقابل را آغاز کرده است، در بیانیه ای سه جانبه توافق ایران و عربستان با میانجیگری چین از مذاکرات بعنوان ابتکاری شریف یاد کرده و از آن حمایت مالی و معنوی بعمل آورده است.

بیانیه نهایی توافق خواستار برقراری مجدد روابط و بازگشایی سفارت‌ها می‌شود که حداکثر ظرف مدت دو ماه انجام شود. نشست وزرای خارجه آنها نیز برنامه ریزی شده است.

کاهش تنش ریاض با ایران می تواند محاسبات منطقه ای را برای اسرائیل پیچیده کند.
دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز جمعه هیچ اظهارنظری فوری در این خصوص ارائه نکرد. نتانیاهو که از نظر سیاسی در داخل کشور تحت فشار قرار دارد، برنامه هسته ای ایران را به اقدام نظامی تهدید کرده است، زیرا این برنامه بیش از هر زمان دیگری به سطح درجه تسلیحات غنی شده است. ریاض که به دنبال صلح با تهران است، یک متحد بالقوه را برای ضربه زدن  به ایران از روی میز اسرائیل می گیرد.

مارک دوبوویتز، رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، که مخالف توافق هسته‌ای ایران است، گفت: تجدید روابط ایران و عربستان با میانجیگری چین «باخت، باخت، باخت برای منافع آمریکاست» و خاطرنشان کرد: «پکن خلاء را می‌پسندد»

تریتا پارسی از موسسه کوینسی، که از تعامل با ایران و حمایت از توافق هسته‌ای حمایت می‌کند، آن را «خبر خوبی برای خاورمیانه» خواند، زیرا تنش‌های عربستان و ایران عامل بی‌ثباتی بوده است. وی افزود: “چین به عنوان بازیگری ظاهر شده است که می تواند اختلافات را به جای فروش سلاح به طرف های درگیر حل کند.” و خاطرنشان کرد که خاورمیانه با ثبات تر به نفع ایالات متحده است.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.