تنگه شداد نگین زیبای ایلام
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

به گزارش ایلام امروز تنگه شداد را به  نام تنگه کافرین و تنگه کافری نیز می‌شناسند. معروف است بعد از حمله اعراب به ایران شداد یک ایرانی وطن پرست در منطقه غرب کشور بوده که در مقابل این تهاجم مقاومت می کند. شداد یک قلعه بسیار صعب العبور را در دل تنگه برای مقاومت در مقابل اعراب بنا می کند. از آنجا که تاریخ را فاتحان می نویستند از دید اعراب شداد یک کافر بوده که در مقابل آنها مقاومت می کرده به همین دلیل این تنگه در بین مردم به تنگه کافری یا کافرین معروف شده است. به معنای محل استقرار مردم کافر اما از دید ما این تنگه زیبا شداد نام دارد.  کوههای کبیر کوه، مانشت و دینار کوه باعث ایجاد تنگ شداد است و هم اکنون نیز آثاری از دوران کهن، زندگی و معماری گذشتگان بر روی دیواره‌های تنگه مشاهده می‌شود. باستان شناسان تنگ شداد را بارها مورد کاوش قرار دادند و نشانه‌هایی از عصر مفرغ و آهن در آن یافتند. با پایین رفتن سطح آب سد سیمره به تدریج بقایای ساختارهای معماری متعددی گردید که یکی از برجسته‌ترین آن‌ها به دوران ساسانی تعلق دارد. بر اساس بررسی‌های باستان شناسان هنوز آثار کهن زیادی در خاک تنگه  باقی مانده است که با کشف آن‌ها به تاریخ و شیوه زندگی پیشینیان در این منطقه می‌توان پی برد. آب‌های زلالی که در بین تنگه شداد جاری‌اند از چشمه‌های متعدد سرچشمه می‌گیرند و در نهایت به رودخانه سیمره می‌ریزند. طول این تنگه به ۲ کیلومتر می‌رسد. فصل بهار بهترین فصل برای سفر به ایلام و شهرستان بدره است. آب و هوای دل‌انگیز تنگه شداد یا کافرین به همراه طبیعت و مناظر زیبا روح هر انسانی را تازه می‌کند و قدم زدن در جنگل‌های بلوط و تماشای سنجاب‌های ایرانی عاشقان طبیعت را به وجد می‌آورد. سد سیمره و قلعه زینل از سایر جاذبه های شهرستان بدره است که بازدید از آن‌ها تجربه‌ای به یاد ماندنی خواهد بود.

  1. نیکتا

    کرف یا درختچه پنج انگشتی در بین مردم بدره به کفر معروف است و تنگه کافرین محل رویش این درختچه به تعداد فراوان بوده و به همین خاطر به تنگه کفرین یا کافرین معروفه و هیچ ربطی به کافر و مسلمان و این داستان های ساختگی نداره!

    • سردبیر ایلام امروز

      با سلام و احترام
      ضمن تشکر از همراهی شما با رسانه ایلام امروز
      شداد یکی از مخالفان حکومت مرکزی یا خلیفه مسلمین بوده و برای مقاومت به تنگه پناه برده همچنین قبرستان زرتشتیان یا کافرین در بالای کوه مجاور تنگه وجود داره و بیشتر بخاطر وجود این قبرستان به این تنگه کافرین می گفتند.
      تنگه کافرین، تنگ کافرین، تنگه کافری و تنگه شداد از نام هایی است که به این تنگه نسبت می دهند. برخی بومیان منطقه علت این نامگذاری را مربوط به زمانی می دانند که اعراب به این سرزمین حمله کرده بودند و با مقاومت مردم در این قسمت مواجه شدند. به همین علت آن ها این منطقه را تنگه کافرین نامیدند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.