
ایلام امروز
به گزارش ایلام امروز، تنگ بهرام چوبین تنگهای کم عرض و مرتفع با موقعیت استراتژیک در دامنه کبیرکوه و در مجاورت روستای ارمو در ضلع غربی مسیر جاده دره شهر- پلدختر از توابع شهرستان درهشهر میباشد.این تنگه با آثار باقیمانده از دیوار و دژهای نظامی به بهرام چوبین از ژنرالهای دوره ساسانی منسوب است، و مکانی بوده برای پناه گرفتن بهرام چوبین در زمان شورش علیه خسروپرویز. آثار به جا مانده عمدتاً شامل قلعهای از سنگ و گچ و پلکان بر دیوارههای سنگی است. همچنین این مجموعه دارای چهار آبانبار سنگی و ناودانکهای ارتباطی برای نگهداری آب شرب برای مدت طولانی است.
تنگه بهرام چوبین از مناطق گردشگری در فصل بهار و تابستان برای مردم درهشهر و شهرستانهای مجاور بهشمار میآید.
آثار یک قلعه نسبتاً بزرگ در داخل تنگه و در کنار صخرههای عظیم آن به چشم میخورد. شواهد موجود نشان میدهد که این قلعه قبلاً شاهنشین بوده اما بر اثر حفاریهای غیر مجاز آسیب کلی دیده است. برجکهای دیده بانی بر خطالراس یالهای جانبی دره بهرام چوبین و برخی تأسیسات دیگر در محدوده ورودی به دره، اهمیت قلعه و موقعیت آن را در گذشته نشان میدهد. بر اساس برخی منابع که قصری از زمان ساسانیان در اشکفت تنگ چوبینک بر جای ماندهاست.
مصالح بکار رفته در بنای قلعه سنگ و گچ است اما به دلیل تخریب بنا و فرسایش، ثبت اطلاعات دقیق در مورد سبک معماری این اثر امکانپذیر نبوده است. در محدوده قلعه آثاری از حوضچههای پلکانی بر روی صخرههای قلعه دیده میشود که با ظرافت خاصی حجاری گشته و بهوسیله سوراخهایی به یکدیگر متصل و مرتبط شدهاند.
https://ilamemruz.ir/?p=14506