×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۲  .::.   برابر با : Tuesday, 5 December , 2023  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
آیا باید از هوش مصنوعی ترسید یا فعلا برای قضاوت زود است؟! 
علی رضا تهرانی فر

✍ علیرضا تهرانی فر ایلام امروز

اوایلی که رادیو ساخته مارکونی وارد جهان شده بود همه از تاثیرات قدرتمند آن بر روی مخاطبان ترس داشتند.به  همین دلیل دانشمندان علوم ارتباطات قصد داشتند میزان تاثیرگذاری پیام های رادیویی را بر روی شنوندگان مورد سنجش قرار دهند.

یک پیام رادیویی با این مضمون که بیگانگان در حال حمله به آمریکا هستند در رادیو ملی آمریکا پخش کردند،  پس از پخش پیام مردم در شهرها مختلف آمریکا بی درنگ از خانه هایشان بیرون زدند و برای ساعت ها هرج و مرج کل آمریکا را فرا گرفت تا اینکه اعلام شد این فقط یک آزمایش ساده بوده است!

پس از این آزمایش هراس عجیبی دانشمندان و متفکرین علوم ارتباطات و مردم را فرا گرفت! هراس از اینکه با این وسیله عجیب و البته سینما می توان واقعیت را تغییر داد و به اذهان شکل داد!

ترس از تاثیرات قوی و قدرتمند رسانه ها بر روی رفتار و ذهن مخاطبان تا مدت ها با اندیشمندان علوم ارتباطات بود.

در آن زمان یعنی بین دو جنگ بزرگ جهانی ترس آنها تا حدودی منطقی بنظر می رسید، زیرا استفاده گوبلز مشاور تبلیغاتی هیتلر از رادیو و سینما برای پیشبرد پروپاگاندای نازی ها بر روی این ترس صحه می گذاشت.

البته این پارادایم در ارتباطات فقط مربوط به دوران سینما و رادیو بود و تا دهه ۳٠ بیشتر دوام نیاورد و پس از جنگ جهانی دوم جای خود را به پارادایم تاثیر متوسط داد و نگاه از سمت رسانه قدرتمند به رسانه بی قدرت تغییر پیدا کرد و نقش مردم و رهبران افکار و جریان دو مرحله ای ارتباطات جای آن را گرفت!

امروز اما یک قرن بعد از ماجرای هراس از رادیو بار دیگر هراس از یک ساخته دیگر بشر مردم را فرا گرفته است!

تصویری از انفجار در نزدیکی پنتاگون توسط هوش مصنوعی ایجاد شده بود در شبکه های اجتماعی دست به دست می چرخید،  تصویر و خبر در سطحی واقعی بنظر می رسید که پنتاگون را مجبور به پاسخگویی کرد.

همان هراس از رادیو پس از پخش آزمایشی حمله بیگانگان به آمریکا یک قرن بعد امروز به شکل دیگری در هوش منصوعی خود را نمایان کرده است.

آیا واقعا باید از هوش مصنوعی ترسید؟!  یا مانند هراس از رادیو نباید خیلی از آن ترسید بلکه با دید مثبت که با بهره گیری و استفاده درست در راستای بهبود کیفیت زندگی بشر می توان از آن بهره برد همانند رادیو، سینما، تلویزیون و یا اینکه این بار فرق می کند و هوش منصوعی مانند داستان های تخیلی فیلم های هالیودی جهان را تسخیر خواهد کرد؟!

فعلا برای قضاوت خیلی زود است باید صبر کنیم تا ببینیم داستان بشر و ساخته جدیدش به کجا می رود!

 

برچسب ها : ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.